The Temple of Humanity

Muziek is onlosmakelijk met Vrijmetselarij verbonden. Klassieke componisten hebben inspiratie geput uit hun lidmaatschap van de Vrijmetselarij en hebben dit verwerkt in talloze composities. Het betreft mooie muziek maar deze composities hebben vaak ook een (verborgen) boodschap. Ook is van een aantal jazzmusici bekend dat zij lid waren van een vrijmetselaarsloge.

Voor het eerst in de popmuziek is er een album gecomponeerd waarvan muziek, teksten en artwork verwijzen naar de rijke traditie en symboliek van de Vrijmetselarij. Er is aandacht voor mythe, mysterie en samenzwering en voor de aandachtige luisteraar en lezer zullen enkele geheimen worden onthuld. Alles versluierd en onthult in een krachtig en muzikaal raamwerk van hedendaagse en progressieve rock.

 
'The Temple of Humanity is baanbrekend. Niet alleen door wat het vertegenwoordigd, maar ook door hoe dit wordt gepresenteerd. De composities, performance, opnamen en de presentatie van de cd voldoen aan de hoge, tegenwoordige professionele standards.'

Prof. Dr. Malcolm Davies
Bijzondere Leerstoel Vrijmetselarij; Universiteit Leiden.